به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا لطفی با بیان این مطلب در نشست خبری دیروزگفت:با توجه به بررسی هایی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که جشنواره موسیقی فجر در قیاس با جشنواره فیلم و تئاترفجربسیار ضعیف است و اهل موسیقی به خصوص موسیقیدان های حرفه ای در آن شرکت نمی کنند.
وی افزود: ما باید ازاین فرصت که در طول سال به هنر موسیقی داده می شود برای پیشبرد این هنر استفاده لازم را ببریم تا جشنواره موسیقی فجرنیز به عظمت جشنواره فیلم برگزار شود.
لطفی که برای نخستین بار در این دوره جشنواره حضور خواهد داشت درتوضیح جزئیات کنسرت هایش که 24 و 25 آذر ماه در تالار بزرگ کشور برگزار می شود گفت: گروه موسیقی همنوازان شیدا در شب اول اجرای خود قطعات سپیده و چاوش 6 (ایران سرای امید) را با آواز محمد معتمدی اجرا می کند وهمچنین گروه موسیقی بانوان شیدا در شب دوم اجرای خود قطعات بانگ نی و چاووش 8 را به روی صحنه می برند و خود من در بخش اول این دو اجرا قطعاتی را بر پایه ملودی های دوران انقلاب اجرا می کنم.
سرپرست گروه شیدا در ادامه به چگونگی انتخاب این ملودی ها اشاره کرد و گفت: ملودی های این اجرا را بر اساس آثار دوران انقلاب انتخاب کرده ام که با یک خط سیر مشخص و به صورت تک نوازی ارائه می کنم. همچنین برخی از این ملودی ها را با شعرهایی از خودم به صورت دکلمه و یا قطغات آوازی به روی صحنه می برم.
وی ادامه داد: دلیل انتخاب این قطعات زنده کردن خاطرات مردم از دوران پر شور انقلاب با صلابت ایران است که امیدوارم با بازسازی این ملودی ها شبی خوش از خاطرات انقلاب را برای مردم به جا بگذارم.
لطفی در پاسخ به این سئوال که چرا قطعات چاووش 6 و 8 را با گروه موسیقی شیدای سابق اجرا نمی کند، گفت: اجرا با همان گروه در حال حاضر کار دشواری است بر همین اساس قصد دارم کاری ارائه دهم که باب پسند جوانان باشد و این اجرا را من به فال نیک می گیرم وامیدوارم در جشنواره سال آینده فرصتی پیش آید که آثار هنرمندانی چون حسین علیزاده و پرویز مشکاتیان و همچنین شعارهایی که مردم در راهپیمایی ها سر می دادند در جشنواره سال آینده اجرا شود.
سرپرست گروه شیدا افزود: البته در طول تمرینات با گروه شیدای جوان به این نتیجه رسیدم که اجرای آنها بسیار پر قدرت تر از اجرای نوازندگان شیدای دوران انقلاب است چرا که گروه موسیقی شیدا در گذشته بر اساس شرایط آن دوران قطعات شیدا را اجرا کردند در حالیکه نوازندگان جوان امروز با وجود ندیدن شرایط آن دوران این قطعات را به خوبی اجرا می کنند و من آرزو داشتم که اعضای گروه عارف و شیدا برای این اجرا در سی امین سال پیروزی انقلاب همراه با گروه های جوان به روی صحنه می آمدند و خاطرات آن روزها را با هم زنده می کردیم اما شرایط این اجازه را نمی دهد و این کار، کار سختی است.
آهنگ ساز ایران ای سرای امید، در خصوص نگاه شخصی خود به آثارش گفت: هر هنرمندی آثارش را مانند فرزندانش دوست دارد و همه کارهایی که من ساخته ام بر اساس حوادث اجتماعی دورانی بوده که در آن زیسته ام. به عنوان مثال قطعه شب نورد و آزادی را بعد از شهادت استاد نجات الهی آهنگسازی و اجرا کردم و افتخار می کنم در واقعه بزرگی مثل انقلاب حضور داشتم و در کنار مردم برای پیروزی این رویداد تلاش کردم و این اتفاق را برای خودم شانس بزرگی می دانم.
وی در پایان درباره حضور گروه های پاپ در جشنواره موسیقی فجر گفت: بسیاری از طرفداران موسیقی پاپ گمان می کنند که هنرمندان موسیقی سنتی با موسیقی پاپ عناد و دشمنی دارند این در حالی است که من به انواع موسیقی جاز، کلاسیک و غیره گوش می دهم اما از حاکمیت می خواهم برای فرهنگ کلی موسیقی در ایران یک استراتژی خاصی را در نظر بگیرند ضمن اینکه حضور جوانان در این دوره از جشنواره بسیار پر رنگ است.
لازم به ذکر است محمدرضا لطفی 25 آذر ماه ساعت 11 صبح با موضوع موسیقی و تحولات اجتماعی در 30 سال اخیر سخنرانی خواهد کرد.
نظر شما